Dünyanın yeni Harikaları”na İstanbul’da rekor ilgi var

“Dünyanın yeni Harikaları”na İstanbul’da rekor ilgi

İstanbul Autoshow 2015’i
600.000’e yakın kişi ziyaret etti

22-31 Mayıs’ta düzenlenen İstanbul Autoshow 2015’te bir önceki fuara göre hafta içi ziyaretçi sayısı yüzde 30 arttı. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi, bugüne kadar düzenlenen tüm İstanbul Autoshow’lar arasındaki en fazla ziyaretçiyi ağırladı.

ODD (Otomotiv Distribütörleri Derneği) ve TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. işbirliği ile 22-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Beylikdüzü’nde düzenlenen İstanbul Autoshow 2015 ziyaretçilerinden rekor ilgi gördü. 11 gün süren fuarı 597.075 kişi ziyaret etti.  Hafta içi gelen ziyaretçilerin sayısı, bir önceki fuara oranla yüzde 30 arttı ve hem Türkiye’nin her bölgesinden hem de yurt dışından gelen ziyaretçileri ağırlayan İstanbul Autoshow 2015, bugüne kadar düzenlenen Autoshow’lar arasında ziyaretçi rekoru kırdı.

Fuarda 37 markanın 500’ün üzerinde modeli yer aldı. Bunlar arasından pek çok markanın yeni modelleri Türkiye’de ilk kez, 2 tanesi ise dünyada ilk kez İstanbul Autoshow’da tanıtıldı. Autoshow 2015’te yapılan araştırmaya göre, gelen çekirdek aile sayısı bir önceki fuara göre 3 kat arttı. Yaklaşık 600.000’e yakın ziyaretçilerin yüzde 77’si erkek, yüzde 23’ü de kadındı.

İstanbul Autoshow 2015, yabancıların da ilgi odağı oldu. Yurtdışından gelen ziyaretçilerin yanısıra Hollanda, İngiltere ve  Fransa başta olmak üzere 70’e yakın yabancı basın mensubu da İstanbul Autoshow 2015’u izlemek üzere İstanbul’a geldi.

Fuar, Avrupa’nın önde gelen haber ve sektör yayınlarında geniş yer buldu, 300’den fazla web sitesi İstanbul Autoshow 2015 ile ilgili haberlere yer verdi.

TÜYAP’ta toplam 120.000 metrekare kapalı alanda düzenlenen Autoshow 2015, otomobil tutkunları dünyanın yeni harikaları olan son model otomobillerle buluşturdu.

Detaylı bilgi için        :www.autoshowistanbul.com
Facebook                   :facebook.com/istautoshow
Twitter                         :twitter.com/ist_autoshow
Instagram                   :instagram.com/istanbulautoshow15

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. Hakkında

1979 yılında kurulan TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. 1996 yılında hizmete giren TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde katılımcı ve ziyaretçilere 120.000 metrekare kapalı ve 25.000 metrekare açık olmak üzere toplam 145.000 metrekare fuar alanında, uluslararası standartlarda hizmet sunuyor. Tüyap Fuarcılık Grubu, bugüne kadar yurtiçinde 1.397 ve yurtdışında 36 ülkede 158 olmak üzere toplam 1.555 fuar düzenledi. 97 ülkeden 263.177 katılımcı kuruluşa, 165 ülkeden 42.521.243 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. 14 sergi salonu, uluslararası standartta teknik alt yapı, gelişmiş hizmet donanımı, 550’nin üzerinde insan kaynağı ile TÜYAP, İstanbul, Bursa, Konya, Adana, Diyarbakır ve Samsun’da sahibi olduğu fuar alanlarında, 2014’te 110 fuar düzenleyerek, 4 milyona yakın ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

TÜYAP, uluslararası standartta teknik alt yapı olarak pnömatik sistem, 8 - 10 bar basınçlı hava sistemi, su, atık su sistemi, 28.800 kVA/h elektrik gücü, 11.090 kVA/h jeneratör gücüne sahip.Kesintisiz telefon, faks ve kablosuz internet erişimi olan fuar alanında ayrıca, toplam etkinlik alanı 8.000 metrekare olan servis binası, 750 kişiye kadar değişen kapasitede çok amaçlı 28 adet farklı ölçülerde toplantı salonu, tam ofis donanımlı basın, özel protokol ve yönetim odaları, 10.000 metrekare kongre ve hizmetler bölümü bulunuyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Hakkında

1987 yılında, tümü Avrupa otomobil markalarının Türkiye Mümessili olan 5 firmayı temsil eden 10 iş adamı/yönetici girişimci tarafından kurulan Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin 2015 yılı itibariyle 48 uluslararası markayı temsil eden 31 üyesi bulunmaktadır. ODD, sektörün gelişmesine yardımcı olacak şekilde misyonu doğrultusunda çalışmalar yapmaktadır. Dernek faaliyetleri, istatistiklerin oluşturulması, ilgili kurum ve üyelerle paylaşılması, mevzuat çalışmalarında kamu kuruluşlarına istişari katkı sağlanması, otomotiv fuarlarına destek verilmesi şeklinde sürmektedir. Fuarların otomotiv sektörünün geniş kitlelere tanıtımını sağlamadaki yararını gören ve sektörün sürekli gelişimini hedefleyen Derneğin çabaları ile İstanbul Autoshow Fuarı, 2006 yılından itibaren OICA’nın Uluslararası Fuarlar takvimine kabul edilmiştir.

Bilgi İçin
Burak Gürses, Tüyap İstanbul Pazarlama, 0212 867 12 96–burakgurses@tuyap.com.tr